Anmeldelser af legetøj fra Børnerummet

Anmeldelserne er baseret på gratis anmeldereksemplarer.

Køkkenmagneter

Historier med køleskabsmagneter

Create your own magnets

Med legetøjet følger en æske med farveblyanter og et ark med køleskabsmagneter. Der er i alt 15 figurer på arket med blandt andet fugle, katte og fisk. Du kan enten tegne direkte på arket, eller på den enkelte figur man trykker ud. Det står jer selvfølgelig frit for om I ønsker at farvelægge figurerne så realistisk som muligt, eller om fantasien skal løbe mere frit. Uanset, så husk at få en rigtig god snak om hvad det er for nogle dyr og hvad de kan.

 

Kvalitet

Figurerne er nemme at tegne på med de medfølgende farveblyanter, og farverne ser helt fine ud. Farverne kommer oven i købet nyspidsede og er dermed klar til brug. Derudover medfølger der virkelig mange farver, så det er i hvert fald ikke her begrænsningerne skal findes. Magneten kan efterfølgende sættes på køleskabe og andre metalliske overflader, og de holder ret godt – også med et enkelt ark papir.

Produktet er generelt af rigtig høj kvalitet, og farverne kan jo sagtens bruges til mange andre tegningerne fremover. Farverne kommer endda i en praktisk metalæske, så man kan passe godt på dem. De er dog lidt tynde, så det kan være lidt svært for de yngste at holde på dem.

 

Potentiale for historier

Med køleskabsmagneterne er der gode muligheder for at få snakket om hvilke dyr der er på arket, hvad de kan og hvor de bor. Og så behøver dyrene jo ikke at være realistiske, så måske laver børnene en grøn kat, fordi den godt kan lide at spise græs. Mange børns fantasi er lige kreativ som den er underholdende, så lad den endelig få frit løb.

 

Opsamling

Køleskabsmagneterne er et fantastisk materiale fra Egmont Toys. Farverne er både mangfoldige og flotte, og magneter er både let genkendelige og nemme at dekorere. Der er desværre kun 15 magnetfigurer med, og de er jo nok hurtigt brugt. Det er mig bekendt desværre ikke muligt at bestille ekstra figurer, så det er desværre en hurtig fornøjelse. Et godt og anbefalingsværdigt materiale, selvom der ikke er mange figurer med.

Magnetbog med bjørnen Max

Leg med de fire årstider

Leg med magnetbogen

Magnetbogen er meget nem at bruge. Magneterne sidder godt fast i bogen, men er også rimeligt nemme at flytte rundt på. Magneterne afbilleder en bjørn og forskellige stykker tøj, som er en utrolig nem måde for børnene at arbejde.

 

Kvalitet

Materialet føles rigtig godt i hænderne, og er dekoreret med både flotte og farverige tegninger. Generelt har legetøjet samme høje standard som mange andre af Egmont Toys produkter.

Magneterne har dog den ulempe, at de afviser hinanden. Og det er meget ærgerligt, da mange børn gerne vil sætte tøjet på bjørnen. For nogle børn gør det også historiefortællingen i de forskellige årstider mere besværlig.

De fire sæsoner er et rigtig godt udgangspunkt for leg, men faktisk er der kun  tre sæsoner i bogen: Forår, sommer og vinter. Efteråret er kun en enkelt side placeret på bagsiden, men den er delvist dækket af generelle informationer i bunden af billedet.

 

Potentiale for historier

Der er masse af skønne muligheder for at fortælle skønne historier om hvad bjørnen Max kan lave i de forskellige årstider. Det kræver selvfølgelig at børnene har ret meget kreativitet i fortællingen, for der er ikke meget at hente i hverken magnetbogen eller med de medfølgende magneter. Men til gengæld kan magnetbogen fint bruges til de kortere fortællinger.

 

Opsamling

Magnetbogen er et super lækkert materiale, hvor efteråret desværre er kravlet lidt i baggrunden. Der er til gengæld masser muligheder for små historier om årstiderne.

Små magnetbøger

Historier med magnetbøger

Leg med magnetbøgerne

Påklædningspigerne i den ene bog har fire sæt tøj i alt, og de kan selvfølgelig kombineres på alle mulige måder. Der er to piger inde i selve bogen, som selvfølgelig er oplagte at klæde på. Derudover er der også to piger fordelt på bogens forside og bagside, som også fungerer rigtig godt med magneterne.

Med robotfabrikken følger der tre kroppe, tre sæt ben og tre sæt arme. De kan placeres kreativt sammen i forbindelse med robothovederne inde i bogen, eller på robotterne ude på omslaget.

 

Kvalitet

Kvaliteten fejler bestemt ikke noget! De individuelle magneter sidder godt fast i bogen, men er også nemme at flytte rundt på for børnene. Farver og stemning er også klassisk Egmont Toys, og emmer af det børnevenlige univers. Derudover er materialet også utrolig holdbart, og lægger op til mange skønne stunder med børnene.

 

Potentiale for historier

Imens børnene klæder pigerne på i det fine tøj, eller sidder og laver robotter, er mulighederne for historier nærmest uendelige. Foruden at man kan snakke om de enkelte magneter man sætter på robotter og piger, så kan man også bygge videre og fortælle hvad robotterne og pigerne skal efter at de er blevet klædt på. Der kan komme mange spændende historier.

 

Opsamling

De to magnetbøger er helt igennem fantastiske, og lægger op til uendeligt mange historier og samtaler hen over bøgerne efter mange kreative stunder.

Magnetbøgerne er rigtig gode til de 3-4-årige børn, og selvfølgelig særligt sammen med forældre eller andre voksne, så børnene virkelig får skabt nogle spændende historier.

Magnetkufferter

Historier på bondegården

Leg med magnetkufferterne

Børnerummet har i skrivende stund otte forskellige motiver på magnetkufferterne, som hver især lægger op til spændende historier mellem børn og voksne.

Motiverne lægger op til historier inden for forskellige emner, som eksempelvis bondegården, hvor dyrene skal placeres i stalde og på marker. Alle dyrene kan individuelt lægge op til historier, og de kan også samlet skabe en fælles historie om livet på bondegården.

Jo yngre børnene er, jo mere hjælp skal de have til at skabe den samlede historie. Og mange ældre børn kan næsten ikke lade være med at fortælle en historie som dukker op i deres leg.

 

Kvalitet

Kufferterne er super flotte med lækre og farverige tegninger, og magneterne passer selvfølgelig lige ind i stemningen. Magneterne er derudover utrolig nemme at placere og lege med. Der er faktisk også ret mange magneter med til hver kuffert, så man kan med fordel holde nogle tilbage, så de kan skiftes ud efterhånden som de bliver slidt – som heldigvis tager rigtig lang tid.

 

Potentiale for historier

Historierne fortæller nærmest sig selv når man åbner kufferterne. Børnene tager én ad gangen de små magneter, og placerer det på kuffertens dekorerede sider. Man kan selvfølgelig både fortælle alt hvad man ved om de enkelte magneter man sætter på, men man kan også fortælle den samlede historie som man bygger op.

 

Opsamling

Magnetkufferterne er både flotte og historiefremkaldende. Mulighederne er jo nærmest uendelige med historiefortælling med nye og gamle historier med de let flytbare magnet.

Hånd- og fingerdukker

Dukker til historier

Leg med hånd- og fingerdukker

Hånd- og fingerdukker er generelt nemme at bruge, og de fleste kender dem fra forskellige sammenhænge. Piraten, dinosaurerne og ulven er hånddukker, hvor man bevæger munden med hånden. Fingerdukkerne kan selvsagt sidde på en finger hver, og bevæger sig sammen med fingeren.

Der er virkelig mange muligheder for at fortælle historier med hånd- og fingerdukkerne, så hold jer endelig ikke tilbage. Man kan styre dukkerne som voksen og lade dem fortælle en skøn historie, eller man kan interagere med børnene med dukkerne. Man kan også sende dukken på omgang mellem børnene, eller man kan dele de to dinosaurer mellem sig. Kombinationsmulighederne er som sagt stort set endeløse.

Hvad der skal snakkes om med dukkerne, er også en nærmest endeløs vej af muligheder. Nogle finger- og hånddukker lægger selvfølgelig op til nogle helt bestemte historier, som historien om den store stygge ulv og grisene. Og så har vi selvfølgelig også de fem dukker skabt efter historien om Askepot som kan tilpasses netop den udgave I gerne vil fortælle.

 

Kvalitet

Hånd- og fingerdukkerne er af en ganske udmærket kvalitet. Det er gode og holdbare materialer, som også er både pæne og børnevenlige. Hovederne er heller ikke for tunge, så de fungerer rigtig godt i legen.

 

Potentialer for historier

Her har vi et materiale hvis muligheder for historier så godt som ingen ende vil tage! Der kan i starten tales om dukkernes udseende, og så kan man bevæge sig videre til at fortælle en historie med de valgte figurer. Man kan også kaste sig ud i dialogisk læsning, klassisk historielæsning eller blandet dialog over et udvalgt emne. Og når man jo nu sidder med dukkerne, er det også oplagt at man skal indtage bestemte talemønstre – gammel, ung, sur, glad m.m. – det kan virkelig skabe god stemning.

 

Opsamling

Hånd- og fingerdukker er en efterhånden meget gammel opfindelse, som findes i alverdens udgaver. De har dog alle det til fælles at de kan skabe baggrund for alverdens spændende historier – gamle som nye.

Del denne side her…