Galleri

Historier kan findes i vores traditioner, i vores ting, i bøger og i alt hvad vi gør. Historier er ikke kun de korte fortællinger vi læser højt for vores børn om aftnen, og er heller ikke kun det skrevne ord eller den mundtlige fortællinger. Historierne er også de tegninger vi har på køleskabet, den lille båd vi legede med på søen sidste sommer og de mange minder vi har fra jul.

Historierne er en stor del af hvem vi er!

Her på siden finder du et omfangsrigt galleri, som kan inspirere dig til at få historien ind i både hverdag og fest. Galleriet bliver hele tiden større, så husk snart at komme igen, eller hold øje med min Instagramprofil, hvor alle projekterne præsenteres.

o

Historier med jul

Alle julens dufte

Duftmix

Julen består af traditioner, gran, gaver, juletræ, lys og meget meget mere. For mange er der bare noget helt særligt i duften af jul! Hvordan dufter din jul?

Små kranse af eviggrønt

Krans

Det kan være svært at flette en krans med gran på de klassiske halmringe, som kan købes i mange butikker i disse dage. Denne lille krans er til gengæld lavet på et gammelt metalarmbånd med andet grønt fra haven. De er helt fantastiske at have hængende i vinduet.

Gammelt julepynt

Julepynt

Hvert eneste år når jeg finder mit julepynt frem, kommer mange skønne historier frem fra min barndomsjul. Hvilke historier fortæller dit julepynt om din jul?

o

Efterårsaktiviteter

Efteråret er fuld af skønne farver og muligheder for kreative aktiviteter med børnene i det ofte regnfulde danske vejr. Måske endda bruge nogle af naturens mange gaver, som er fundet på en frisk gåtur.

Jeg har her samlet fire efterårsaktiviteter som kan sprede farve og varme i jeres efterårsstuer.

Glimmeragern er fine små agern som er tørret i ovnen, og efterfølgende malet med lim og drysset til med glimmer. Jeg har valgt at mine agern skulle have gyldne hvide og sorte farver, men forskellige farvekombinationer kan skabe forskellige udtryk.

Efterårslyset er lavet af et gammelt syltetøjsglas hvor jeg har bundet flotte efterårsblade på, så farverne kan stå endnu tydligere frem når lyset tændes.

Efterårsbilledet er lavet af fine efterårsblade som til sammen former et fint pindsvin. Hvad skal I lave af jeres efterårsblade?

Efterårssnore laves af lige nøjagtig det, som er efteråret for dig; appelsinskiver, grankogler, kanel, perler, fjer og meget mere.

Filtbladene er lavet af efterårsfarvet filt, som efterfølgende er blev syet og broderet med en gylden tråd. Jeg satte også en lille løkke i, så de kunne komme op at hænge.

o

Historier med naturen

o

Historier i papir

Gem dine historieideer

Organizor

Har du også mange historier, som kæmper om at komme ud? Husk at du endelig ikke må smide dem ud, men gem dem hellere, så du kan hente noget inspiration senere.

Bøger du gerne vil læse

Bøger

Bøger indeholder skønne eventyr, historier og medrivende skæbner. Og hvis bogen oven i købet er tiltalende at se, kan jeg næsten ikke vente med at læse den.

Gavens historie på kort

Kort

Mange gaver har en historie bag sig, og ved at sætte den på dit kort kan modtageren også glædelig gemme herligheden til evigt minde.

Historier som scrapbog

Srapbog

Historier behøver bestemt ikke kun opleves som tekst eller lyd, men også billeder eller kreative sammensætninger af farver og materialer.

o

Eventyrlige kreativiteter

Historier i kreative clips

Clips

Gamle knapper sat sammen med clips gør sig godt som markører i dine notesbøger eller som bogmærker i dine mange bøger.

Historier med gamle knapper

Knappebillede

Gamle knapper sat sammen til et levende billede i en gammel ramme. Hvilket billede vil du gerne lave?

Kreative køleskabsmagneter

Køleskabsmagneter

Gamle knapper ser fantastiske ud på køleskabet til at holde styr på dit liv nu og her med huskesedler, tegninger og andre små lapper du vil gemme.

Nipsenåle og hattenåle

Hattenåle

Hattenåle er efterhånden ikke noget vi bruger længere, men nipsenåle er stadig sjove selv at lave. De kan bruges som pynt i potteplanter eller som små buketter i glas.

Historier i gardinholdere

Gardinholder

Alle mine gardinholdere fortæller hver sine historier – Eventyr, historier, fabler og myter.

Eventyrlige kreativiteter - Glimmer til alle

Glimmer

Intet er så eventyrligt som glimmer. Glimmer kan få den mest triste kreativitet til at se spændende og levende ud.

Eventyrlige kreativiteter - Historien bag invitationen

Invitation

Hvilken historie fortæller din invitation? Hvad er det for et arrangement som venter dine gæster?

Eventyrlige kreativiteter - Mararidt

Mareridt

Mareridt, mørke og alt skidt kan pakkes væk og håndteres i det sorte glimmer, og gemmes til evig tid.

Minibroderi som fin halskæde

Minibroderi

When witches go riding,
and black cats are seen,
the moon laughs and whisperes,
‘tis near Halloween.

Kreativt billede med knapper til motiv

Kat af knapper

‘Tis Halloween – The black cat cries aloud to the moon.
From where he cannot be seen.
But from the sound of the lonesome tune.
I know it is Halloween.

o

Bogmærker

Bogmærker er en stor del af langt de flestes arsenal. Jeg elsker bogmærker, og især nogle som er lidt anderledes, specielle eller iøjenfaldende. Og de allermest unikke er jo gerne dem man selv laver.

Jeg har her lavet i alt fire slags bogmærker: Bogrygge, filthjørner, garnkvaste og satinbånd.

Bogryggene er lavet relativt simpelt med en ryg skåret ud fra en gammel bog. Bagefter trykkede jeg et hul ud med en almindelig hulmaskine som herefter blev dekoreret med henholdsvis garn og bånd.

Filthjørnerne er lavet af filt, som er klippet ud i en ret simpel form. Formen kan laves præcis som man ønsker, og med hvilken som helst farve, selvfølgelig.

Garnkvastene er lavet med nogle garnrester i forskellige farver. Garnkvastene kan laves i stort set alle størrelser, og efterlader ingen mærker i bogen. Den fylder til gengæld en del udenfor bogen.

Satinbåndene er dekoreret med små vedhæng i forskellige former og størrelser. De er meget elegante, men pas på alt for tunge smykkedele, da man så risikerer at de ryger ud af bogen.

o

Kreative historier

Fisk

Fang fiskene med din hjemmelavede fiskestang

Disse fisk er tegnet på forskelligfarvet pap, og efterfølgende dekoreret med detaljer som øjne, mund og finner. Bagefter er der sat en clips på ryggen af fisken, for at den kan fanges med den magnetiske fiskestang, samt give muligheden for at sætte et kort på dens mave. Hvad skal I fange med jeres fisk? Eventyrfigurer? Dyr?

Noas ark

Noas ark til alle dine yndlingsdyr

Min Noas ark er lavet af engangstallerkner og papfigurer dekoreret med tuscher. Det er et helt igennem fantastisk projekt at lave sammen med børnene, som giver nærmest uendelige muligheder for historier om de mange dyr og Noas fantastiske rejse.

Tryllestav

Tryllestaven til alverdens skønne lege

Hvilken lille pige har ikke ønsket sig sin helt egen magiske tryllestav? Min er lavet af grå pap omkring en nyklippet pind og tre bånd med glimmer på. Måske skal din også have flere farver og mere glimmer på stjernen?

Maleri

Dekorer de klassiek håndaftryk og fodaftryk

Mange børn har igennem tiden sat fine aftryk af deres fødder og hænder på lærreder og i ler. For at give nyt liv til disse fine aftryk, kan man dekorere omkring dem til at skabe et særligt mønster. Her er det et træ, men du kan også lave blomster, dyr og hvad din fantasi ellers tillader dig.

Historiekuffert

Historien om de tre grise og den store stygge ulv

Historier og sange blive både mere levende og mere konkrete hvis de suppleres med artefaktor – i dette tilfælde hånddukker med den store stygge ulv og de tre små grise. Denne kuffert kunne sagtens gøres mere komplet med både strå, grene og sten.

Man kan sagtens lave både poser og kufferter, og det kan være både med historier og med sange. Det kan også give en endnu dybere forståelse af både historien og sangen. Indledningsvist er det nemlig oplagt at snakke om hvert enkelt element i kufferten eller posen, samt at have en mere samtalepræget udgave af enten historien eller sangen – enten før eller efter selve historien eller sangen.

Historiekort

Prompts til fri historie

Historiefortællinger (narrativer) er en stor del af børns opvækst, og ved at benytte billeder til at lede historien på vej, bliver det gerne nemmere for børnene – og det kan endda blive meget sjovere. Billederne kan udvælges helt tilfældigt, eller man kan sammensætte dem efter emner som eventyr eller bondegård. Husk at have kort med både karakterer, ting, steder og måske endda også handlinger.

Historierne fortælles enten ved at man udvælger billederne i den rækkefølge man ønsker at fortælle historien, eller man skiftes til at trække et kort fra en bunke med billedet ned ad. Især sidstnævnte kan give nogle virkelig spændende og alternative historier.

Prompts til hverdagen

Prompts til fortæller fra dagen

Børns hukommelse er lidt pudsig. Hvad der foregik i sidste uge kan de referere til som i går, og handlinger i morges er måske endda helt væk i hukommelsen. Det er derfor meget svært for mange børn at besvare klassiske spørgsmål som “Hvad har du lavet i dag?”.

For at hjælpe hukommelsen på vej – og samtidig hjælpe børnene med at holde fokus på en bestemt historie – kan det være en stor fordel at benytte sig af prompts. Det kan være enten billeder eller elementer fra dagens mange aktiviteter. Det giver også noget konkret for dig som forælder at snakke ud fra.

Tegneserie

Historier i tegneserier

Én af fordelene ved at bruge tegneserier i historierfortællingen sammen med børnene er, at tegneserier har tradition for at være handlingsrige på hvert billede, men samtidig giver hvert billede også en relativ simpel bid af den samlede historie. De fleste tegneserier er også suppleret af tekst, men hvis du laver dine egne kan du selv bestemme forholdene mellem tekst og billeder.

Jeg har her lavet fire små historiestriber med eksempelvis trolden som bor i skoven hvor han elsker at gå på jagt efter lækre svampe. Man kan også selv tegne sin historie i små kasser, eller klippe billeder ud af magasiner.

Som med de fleste kreative projekter med børn, så er det kun fantasien som sætter grænser.

o

Helligdage og mærkedage

Vi har så mange mærkedage og helligdage i løbet af året, og vi holder meget af at markere dem med oppyntning og andre kreative indslag. Men det er ikke kun jul, påske, Skt. Hans og flagdage som fortjener opmærksomhed, for hverdagen er også fuld af skønne stunder! Fejr dem med lys, planter, skønne madvarer, krydderurter og fantastiske bøger. Kun fantasien sætter grænser.

Del denne side på de sociale medier…